בנוגע לאחיינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/03/2009 | 11:22 | מאת: אני

שלום ליאת, בהמשך לתשובותיך, רציתי לומר שאני תיארתי התנהגויות ספציפיות של אחותי הבאות לידי ביטוי מילולי- של תקיפה מילולית ולא אלימות פיזית כזאת או אחרת. האם גם באלימות מילולית כזאת יש מן הפסול והנזק? האם זה יכול לגרום לתוצאות רעות? ושאלה אחרת- אם אמא שלה אומרת לה כאלו דברים ואני מצידי מחזקת אותה ונותנת לה חיזוקים חיוביים- האם זה יכול לגרום לפיצול אצלה, לבלבול? מצד שני, לא אוכל להציג תמונה חד מימדית כי אחותי גם מטפלת בה יפה באופן פיזי, דואגת לכל הצרכים שלה בגן, קונה לה מתנות וגם אומרת לה שהיא אוהבת אותה וכו' (זה קורה כאשר היא רגועה). אבל שוב יכול להיווצר פיצול -כי גם אצלי כשהייתי קטנה פעם אמרו לי שאני טובה ופעם שאני ילדה רעה וקיללו אותי מאוד. אז זה באמת מבלבל. רציתי לשאול, באופן עמוק יותר, מה את יכולה לייעץ לי? יש לומר שדברייך היו עצובים מאוד וצרמו לי (לשכת סעד? אנחנו לא מכירים כאלו דברים במשפחה!!!) ומהבחינה הזו נתקפתי חלחלה וחרדה והחלטתי שאולי הסופ"ש הזה אסע אליה ואקח אותה לישון אצלי. כי לפחות את הצו האתי הזה אני צריכה למלא. מה את חושבת על כל הדברים?

11/03/2009 | 20:25 | מאת: אמא

תתחזקי בכך ותאמיני. לא כולם זוכים בדוד או דודה כאלה- לפעמים זה חשוב יותר מהורה. לא כך ליאת? הרי גם לדמויות אלו מסביב לילד יש השפעה. נדמה כי אני באופן אישי, יכולה לשלוח לך תקווה שזה אפשרי. אל תהיי עצובה. כל הכבוד!

12/03/2009 | 14:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אלימות, כל אלימות,נושאת בחובה פוטנציאל הרסני. לא תמיד ניתן לנבא את מידת הנזק, ולכן השאיפה שלנו צריכה להיות צמצום האלימות כלפי ילדים (ובכלל) למינימום. אם את מהווה עבורה דמות חמה ומיטיבה, אינך יוצרת אצלה בלבול. הרי לא נשאיר ילד בסביבה מתעללת רק כדי לא לבלבל אותו עם חוויות שונות, נכון? עם זאת, בכל הנוגע לסמכות, גבולות, השקפה חינוכית ונהלי החיים השוטפים בבית ומחוצה לו, האוטוריטה היא אמה (או הוריה), וכל ניסיון שלך להתערב או לומר ההפך - אינו רצוי. עליך לזכור שלטוב ולרע, יש לילדה הזו הורים, והם האחראיים לחינוכה וגידולה, גם אם בעינייך התנהגותם בעייתית. אחזור, לכן, על המלצתי מקודם, להמשיך ולהיות דמות מיטיבה וכייפית עבורה במסגרת יכולתך. בברכה ליאת

12/03/2009 | 14:33 | מאת: אני

להיות פחות אקטיבית? ולא להתערב? אני חושבת שזו הצעה לא הכי נכונה. כי אנחנו בני אדם בעולם שאמורים לעזור לאלו שבסביבתנו ואני כן רוצה להתערב אם משהו לא נראה לי. לא כולם מסוגלים להיות הורים, אז אני לא חייבת לקבל את זה "שאלו הם הוריה". תודה על המענה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים