קשיי שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/05/2010 | 23:12 | מאת: עמיתי

שלום, בני בן 16 שנים, נער מוכשר ואינטיליגנטי, מתקשה להרדם כשהולך לישון(סביב 11 בלילה).הוא לא נח במשך היום, ואין בעיה אחרת כלשהי. בלילות לפני מבחנים או ארועים גורמי מתח אחרים, הוא מסביר שהוא "לחוץ", אך זה קורה גם בלילות רגילים,וללא מאורע מלחיץ ביום הקודם. לאחר שקם וחוזר למיטה מס]פר פעמים והינו עייף ומתוסכל, אני עוברת לפעמים למיטתו,עד שמצליח להרדם (כחצי שעה נוספת). הוא מסרב בתוקף לגשת ליעוץ פסיכולוגי וגם למרפאת שינה (קבעתי תור בהסכמתו,אך כשהגיע המועד סרב ללכת),מסרב לתרופה "מרגיעה",ואני ממש אובדת עצות.יש לך רעיון עבורמנו? תודה מראש,ושבת שלום

10/05/2010 | 09:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עמית, שינה היא עניין חמקמק, הרגיש מאד ללחץ ומתח. כאשר כל הבית מסתובב סביב קשיי השינה של בנך, הסיכוי לפיתרון נמוך למדי. ממש כמו במקרים של עצירות, הפרעות אכילה, ואפילו בעיות של חוסר אונים מיני - הלחץ (יקרה או לא יקרה?) רק מחריף את המצב, מייאש ומתסכל. יש אנשים שמתקשים להירדם בשעות הערב המוקדמות, אך מצליחים בכך מס' שעות אח"כ. לטעמי, יש טעם רב לנסות ולרדת מהעניין, להשאיר בידיו את ההחלטה על שעת השינה שלו, מבלי לדבר על כך, מבלי לספק לו 'פרסים' ותגמולים על החרדה (לא לישון איתו! הוא כבר בן 16!). תוכלי להסביר לו ששינה משותפת עם אמא בגיל כזה כבר אינה נוחה במיוחד, ושאת משוכנעת שיירדם בסופו של דבר לבדו במיטתו. במקביל, יש לנסות ולטפל בגורמי הלחץ בחייו, עם ובלי קשר לבעיות השינה. אם אי אפשר לבד - פסיכולוג קליני של מתבגרים יכול לעזור. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים