ביתי בת 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/05/2010 | 17:51 | מאת: אורנית

שלום ליאת לצערי בעבר שטחתי לפנייך את כאבי על ביתי(9) שסובלת מדחייה חברתית בשל מספר ילדות בכיתה שמסיתות נגדה ( פשוט מרוע!!) לפני כשבוע חזרה לכתה מח"ול ילדה שהיתה איתן בגן ונוסעת כל פעם למספר שנים וחוזרת ( לסרוגין )לכיתה,המורה הושיבה אותה ליד ביתי והן התידדו, היא סיפרה לביתי שילדה( מקובלת מאוד שנבחרה למועצת תלמידים בכתה והיא ביתה של גננת בגן עירוני)אמרה לחוזרת מחו"ל שלא כדאי לה להתחבר עם ביתי( ללא כל סיבה פשוט מרוע!) הדבר קרע וייסר אותי מבפנים .ילדה זו הסיתה בנות רבות נגדינו בשיא האכזרות!!ואמה כמובן מתנשאת עליי מה עליי לעשות בנידון ??למי לפנות??? עליי לציין שמרוב כאב אימפולסיבי יש בליבי רצון לפנות למפקחת של אותה אם( גננת) ולספר לה איזו" גננת" משרד החינוך מעסיק. נ.ב. לצערי אני בקשר טלפוני עם המחנכת שלדבריה משוחחת עם הילדים בכתה -אך לא השתנה דבר ביחסן של הבנות לביתי (אחה"צ) אנא תשובתך חשובה לי מאוד

10/05/2010 | 00:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורנית, עם כל הצער שבדבר, נדמה לי שהמעורבות שלך בחיי החברה של בתך אינה תורמת לה הרבה, ואולי אף פוגעת בסיכוייה להתחבר באופן טבעי עם בנות גילה. ילדות (וגם אימהותיהן) יכולות להירתע מנוכחות אינטנסיבית כזו של אם בחיי בתה, המפרה את האיזון הטבעי בחבורת הילדות. שימי לב שאת מתנסחת כאילו היית חלק מהחבורה ("היא הסיתה בנות רבות <נגדינו> ואמה מתנשאת עלי"). אני מאמינה באמת ובתמים שעליך לעשות כל מאמץ להניח לבתך להסתדר בכוחותיה שלה, ולמצוא לעצמך חיי חברה משל עצמך. אני יודעת כמה קל לייעץ, וכמה קשה לבצע, ומציעה לך - במידת הצורך - להיעזר גם בהדרכת הורים שתסייע לך להיפרד מהקשר הסימביוטי עם בתך. בהצלחה ליאת תוכלי להסב את תשומת לבה של המורה לבעיה החברתית, ולהקשיב להמלצותיה.

10/05/2010 | 05:02 | מאת: אורנית

ליאת שלום ראשית דברתי עם המורה על-כך ( לצערי היא לא משנה את המציאות, את יודעת יש מורים ויש , לדעתי אם מחנכת רוצה ביכולתה לסייע הרבה!! ) ליאת, מדברייך יוצא שעלי לעמוד ו"להאכל" מכאב מהצד כשביתי מבודדת ולהניח לה לסבול ולהתמודד לבד( היא רק בת 9)?? האם את סבורה שהזמן יעשה את שלו? כלומר זה יכול להשתנות לבד? ועליי להניח לדבר כלומר לא לומר לה לצאת לגן השעשועים אחה"צ וכדו'?? תודה אורנית

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים