מעבר מגן לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/05/2010 | 14:03 | מאת: מורן

שלום, האם זו טראומה לתינוק לעבור אחרי שנה אחת בגן מסוים לגן אחר? האם עדיף למנוע זאת ממנו? אנו תוהים לצורך מעבר דירה מתי כדאי לעשות זאת. אם לא נעבור כעת זה אומר ששנה הבאה נעבור ואז הוא יצטרך להחליף גן בגיל שנה ו- 9 חודשים. כמו כן בספטמבר הוא יכנס לגן פרטי כשיהיה בן 9 חודשים. האם זהו גיל בעייתי להיכנס למסגרת בגלל חרדת נטישה/זרים? תודה :-)

06/05/2010 | 00:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, טראומה מוגדרת כחוויה קשה ומאיימת מאד, הקוטעת את תחושת הרציפות בחייו של אדם, ומותירה בו תסמינים קשים של חרדה וחוסר אונים. את ודאי מבינה שהכנסת ילד למסגרת חינוכית אינה נושאת איתה פוטנציאל לטראומה, הגם שתיתכן חוויית משבר זמנית. ילדים נכנסים למשפחתונים, מעונות-יום וגנים כמעט בכל קשת הגילאים, כאשר בכל גיל יכולים להתעורר קשיים אופייניים. בגיל תשעה חודשים חרדת הזרים אכן בשיאה, ובמצב האופטימלי, תינוקות בגיל זה עדיין זקוקים לדמות מוכרת שתטפל בהם, תענה לצרכיהם באופן מיטבי ורגיש. לטעמי, עד גיל שנתיים עדיפה מטפלת על פני מסגרת עם ילדים רבים, ואם כבר מסגרת - עדיפה כזו עם מספר מועט של ילדים ומכסימום "ידיים עובדות". מאימתי שילד כבר נכנס והתרגל למסגרת, המעבר מגן לגן כבר פשוט יותר, הגם שייתכנו גם כאן תגובות משבר חולפות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים