שלום ליאת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/05/2010 | 20:42 | מאת: אריק

ליאת זה שוב אני, יש לי עוד שאלה. יש לי חבר מכיתה ה' שהוא איתי עד היום בכיתה ואני תמיד הלכתי אחריו ועכשיו בכיתה יא יש לו חברים טובים שלו ואני כבר פחות בקשר איתו ועכשיו אני קצת מנותק מהכיתה וזה דבר שמאוד מבאס אותי ואני רוצה להיות עם החברים שהוא נמצא איתם יותר ממה שאני עכשיו.מה לעשות?

04/05/2010 | 16:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אריק, לא ציינת האם הנתק שאתה מרגיש קרה ביוזמתו של החבר, או שמא זה חלק מתהליך של התרחקות או הימנעות שלך עצמך. אני מאמינה שאם הקשר בינך לבין החבר היה (אפילו בעבר) קרוב וחיובי, אפשר לנסות ולפתוח מולו את הנושא מתוך גילוי לב ופתיחות. תוכל לשתף אותו ולומר לו שאתה מרגיש קצת בודד לאחרונה, ושהיית שמח לקבל ממנו מעט יותר תשומת לב ועזרה, גם בכניסה אל המעגלים החברתיים החדשים שלו. זכור, כי כאשר אתה מבקש משהו, יש סיכוי כלשהו שלא תיענה באופן לו אתה מצפה. במקרה כזה, יהיה עליך להבין שהנסיבות השתנו (גם זה קורה לפעמים), ושהבסיס המשותף שהיה לכם בעבר כבר אינו 'עובד'. אם אכן כך הדבר, יהיה עליך למצוא לעצמך חברים חדשים, עמם יש לך שפה שותפת, תחומי עניין משותפים, וכד'. מעודדת אותך לפעול, ולקחת יותר אחריות ושליטה על חייך החברתיים. זה לא קל, אך בהחלט אפשרי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים