שינה - פעוט כבן 3.6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/01/2009 | 14:41 | מאת: דניאלה

שלום, מראש אני מתנצלת על אורך הפניה. בני כבן 3 וחצי. הוא ילד חברותי, אהוב על כל חבריו בגן, ילד שמח ושובב לא קטן. בני מאז היותו בן 3 חודשים, ישן לילה שלם. בני לא ישן בגן, אבל בשעה 19:00 הוא מבקש ללכת לישון, כמובן אחרי סיפור ועוד חיבוק ועוד חיבוק לא מתקשה להפרד ממני בשעת השינה, כמובן אחרי שאני מבטיחה שעד שהוא נרדם אני באה "לבקר" אותו. מיזה כחודשיים, אחרי כשלוש שעות שינה הוא מתחיל לבכות (תוך כדי שינה - אבל לא מתעורר) אני נגשת אליו בודקת שהכל בסדר, מלטפת, לפעמים נותנת לו לשתות קצת מים ואז נרגע. אני עוזבת את החדר ואחרי 5 דקות חוזר חלילה. לפעמים אני מוצאת את עצמי עושה זאת עשרות פעמים עד שהוא נרגע - מעטים הפעמים שהוא מתעורר לגמרי. אחרי כשעתיים שלוש הוא נרגע וישן עד 7:00 בבוקר. בבוקר הוא קם כאילו שלא קרה כלום, שמח ועליז. קורה לפעמים שהוא מתעורר בלילה ובא לחדרי ואז אני מחזירה אותו לחדר ומחכה לידו שירדם. מיותר לציין את הקושי שבענין אני מרגישה שכל יום שחולף גוזל ממני אנרגיה רבה כי השינה היא לא שינה. ניסתי לברר עם הגננת אולי משהו מציק לו בגן, אבל הגננת מעידה עליו שהוא אחד הילדים העליזים בגן, שמח ואהוב על כולם. התייעצתי עם רופאת הילדים והיא אמרה לי שלא לגשת אליו כל פעם כי זה יכול להיות שזו בעיית התנהגות שהוא פשוט רוצה אותי לידו. די קשה לי ליישם זאת כי אין לי מושג אם אכן זו "אזעקת שווא "או שהוא באמת צריך אותי. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי בנדון, האם זו תופעה נפוצה בגיל הזה , אולי בגלל חלומות או דברים אחרים ובעיקר מה עלי לעשות. תודה דניאלה

07/01/2009 | 19:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאלה, קשה לדעת מן התיאור שלך, האם מדובר בסוג של בעיית התנהגות, או בהפרעת שינה. ישנם מצבים המוגדרים כיציאה משינה עמוקה אל תוך מצב הכרה מוזר המשלב היבטים של שינה ועירות בו זמנית. זה קורה בדר"כ בשליש הלילה הראשון, ושכיח מאד בילדות. העובדה שהילד אינו זוכר דבר בבוקר וקם עליז וטוב לב, יכולה לרמז על סוג של הפרעת שינה דווקא, ולטעמי יש לברר זאת עם מומחי שינה לפני הפסיכולוגים (לפחות בשלב זה). ממליצה לך לחזור אל רופאת הילדים ולבקש הפנייה למעבדת שינה או למומחה בתחום זה. ליל מנוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים