אבחון וטיפול - למי פונים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/04/2010 | 11:48 | מאת: סיון

שלום. ביתי בת 10 (תאומה) ילדה מאוד סגורה ובישנית. המורה בבית ספר אמרה לי לגשת איתה לטיפול - בבית ספר היא כאמור סגורה מאוד ואינה מדברת (בבית היא מדברת). כיצד אני מתחילה תהליך איבחון ולמי לפנות? תודה

27/04/2010 | 02:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיון, מאחר ומי שהניע את התהליך הוא בית הספר, הייתי מציעה להתחיל מהצוות הטיפולי השייך לשם, דהיינו יועצת ביה"ס או הפסיכולוגית של ביה"ס, שיוכלו - ללא ספק - להפנות אותך לאנשים או לגופים הרלוונטיים, לצורך אבחון וטיפול. לפעמים אפשר לקבל גם את הטיפול הרגשי בתוך ביה"ס, כמו למשל דרך תרפיה באמנות, במוסיקה או תנועה. אפשר כמובן לנסות דרך קופת החולים, ואפשר לפנות לטיפול פרטי. עניין של בחירה ןתקציב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים