שקרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2010 | 22:44 | מאת: אמא

ליאת שלום בתי בת ה-4 התחילה לשקר. כשאני שואלת אותה אם היא שטפה ידיים/צחצחה שיניים היא אומרת שכן למרות שאני יודעת שהיא לא עשתה. כשאני שואלת מי עשה בלאגן בחדר? היא אומרת שזו לא היא למרות שברור לי שזו היא. דיברתי איתה ואמרתי לה שאצלנו בבית לא משקרים ושאני לא אוהבת את זה, אבל לא נראה לי שזה הזיז לה. כיצד צריך להגיב? תודה מראש!

26/04/2010 | 00:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, ילדים נוטים לשקר כדי לא להסתבך עם ה'שלטונות'. בדר"כ הנטייה הזו גוברת באווירה של ביקורתיות או חוסר אמון. אם ברור לך מי עשה בלגן בחדר, אז בשביל מה לשאול? בקשי ממנה בפשטות לסדר את החדר כי הוא הפוך. באופן דומה, הזכירי לה לצחצח שיניים ולשטוף ידיים, מבלי לנסות לבלוש אחריה. אם את רואה שלא עשתה זאת, חזרי על בקשתך. אם תחשבי עם עצמך בכנות, תראי שגם אחנו - המבוגרים - לא נתנדב בקלות להודות בפאשלות שלנו, אם תהיה לנו הזדמנות להימנע מזה. כששואלים "מי השאיר את המפתחות מחוץ לדלת הבית כל הלילה?" או "מי השאיר את החלב על השיש בבוקר ולא החזיר למקרר?" סביר שהתגובה הראשונה שלנו תהיה "לא אני!". אז למה לדרוש מילדה בת 4 להיות צדיקה גדולה מאיתנו? כולנו מבלפים פה ושם, כדי שיהיה שקט, וילדים קטנים עושים זאת עם פחות תחכום, אבל בחן רב. זכרי שבאווירה חיובית ומקבלת, הצורך לשקר פוחת למינימום. בהצלחה ליאת

26/04/2010 | 10:20 | מאת: אמא של בת 6.5

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים