פסיכולוג ילדים לבני בן 7.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2010 | 15:44 | מאת: שולה

שלום רב, בני בן 7.5 בכיתה ב , ילד מאוד חכם ומטציין בלימודיו. בני ילד מאוד רגיש, מקובל בחברה. לאחרונה הוא מתנהג לא יפה הוא רוצה שדברים יתנהלו כמו שהוא רוצה ולא מקשיב למורה ועושה כראות עיניו אנו ההורים מאוד אסרטיבים ומחזיקים אותו ביד קשה עם עונשים מונעים ממנו חברים, ללכת לחוגים ואפילו נותנים לו לרשום מאות פעמים משפטים שעליו לשנן כמו : אני צריך לעשות כל מה שהמורה אומרת. כשהוא נמצא במצב של עצבים הוא רואה שחור לא משנה מי מולו וכאילו אין עם מי לדבר. אחרי שהוא נרגע הוא מודע לאופן התנהגותו ומצטער על כך מאוד ומבטיח לא לעשות זאת שוב. אך לצערי הרב זה קורה לו הרבה פעמים בחודש האחרון. אודה לכם על עזרתם וקבלת ייעוץ למי ולאן עליי לפנות פניתי רבות למכבי למתן טיפול אצל פסיכולוג קליני של ילדים אך הממתנות רבות האם יש רופא באופן פרטי שאתם מכירים? או מכירים את הבעיה ויש איזה המלצה מסויימת. אשמח לשמוע.

25/04/2010 | 17:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שולה, הצבת גבולות נאותה אינה עושה שימוש בעונשים שרירותיים ונוקשים, היוצרים תחושת מרירות ואי צדק. יד קשה ועונשים משפילים יכולים להחריף את המצב, ולדחוק את הילד (והוריו) לתחושות חוסר אונים וייאוש. אני מעודדת אותך לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג קליני של ילדים, שיוכל להנחות אתכם לקראת צעדים אסרטיביים וסמכותיים שאינם פוגעים בכבודו של הילד. תוכלי למצוא כאן באתר רשימת מטפלים פרטיים, שבוודאי יוכלו לראותכם בהקדם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים