מציצת אצבע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2010 | 12:08 | מאת: אלונה

שלום. ביתי הבכורה נגמלה ממציצת מוצץ בגיל 4 (כיום היא בת 4 ו - 8 חודשים). (כשהיתה בת שנתיים ו5 חודשים הצטרפו אליה אחים תאומים (בן ובת, כיום הם בני שנתיים ו 3 חוד'. הבן לא לוקח מוצץ ובעבר היה מוצץ אצבע אך הפסיק כבר לפני כחצי שנה. הבת לוקחת מוצץ כרגע רק בשינה) לפני כחודש היא התחילה למצוץ אצבע כשהיא הולכת לישון בערב. אני לא יודעת אם יש הפסקה במשך הלילה אבל כל בוקר כשאני מעירה אותה האצבע נמצאת בפה. האם יש סיבה לכך? האם יש משהו לעשות בכדי שאוכל להפסיק את זה? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה!

22/04/2010 | 00:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלונה, בגיל שנתיים-שנתיים וחצי ילדים רבים עדיין מתקשים להיפרד מהמוצץ, ומול ניסיונות הגמילה המוקדמים, הם עלולים לגלות את האצבע כתחליף זמין ומיידי. מאחר ואורטודנטים מעדיפים את המוצץ על פני האצבע (פחות נזק לשיניים), אפשר לנסות להציע לה את המוצץ, או לפחות להניח לה כרגע עם הדרישה להיגמל. לדעתי, אין טעם להיכנס כרגע למאבק בנושא, ומוטב להמתין עם זה עד שיפחת הצורך, ויגבר הסיכוי למוטיבציה ושיתוף פעולה מצידה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים