מאוכזבת מהתשובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2010 | 20:23 | מאת: מירי

היי ליאת,קצת התאכזבתי מהתשובה שלך.קראתי את המייל שאליו הפנית אותי.הרקע והגיל שונים.ציפיתי להתיחסות אישית יותר ותשובה ספציפית יותר.הצגתי שאלות שאת כלל לא התייחסת אליהן.חבל.

20/04/2010 | 21:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירי, את צודקת. כשקראתי שוב את תשובתי, ראיתי את חוסר הרגישות וחוסר הדיוק שבה. אני מניחה שזאת תוצאה מקוצר הרוח שאחז בי לקראת החג. לפעמים מה שנראה בעיני מובן מאליו וברור, אינו כך. אז אנסה שוב. ילד המגיב בזעם, תוקפנות או איבוד שליטה כאשר אומרים לו "לא", הוא ילד שלא הצליח לפתח עמידות לתסכולים ויכולת לדחות סיפוק. ברוב המקרים, 'כשל' כזה הוא תוצאה של עמדה הורית סלחנית-יתר, וניסיון לרצות את הילד בכל מחיר, לפעמים תוך וויתור על רווחתם שלהם. ילד שמקבל תמיד מה שהוא רוצה, לא מקבל הזדמנות להתנסות בתסכול ואכזבה, ואינו לומד להתמודד איתם ביעילות. (כאן נכנס ההסבר על ההבדל בין אהבה לפינוק אותו, אני מקווה, קראת כבר). הנכד שלך למד, ככל הנראה, להפעיל את הוריו גם בדרך המתוחכמת של דירוג הנחמדות שלהם ו"מניעת אהבה" ממי שלא נחמד אליו. הורים שנופלים לפח הזה, עלולים למצוא את עצמם בצרות, ולסגל לעצמם עמדה פשרנית מול התובענות ההולכת וגדלה של הילד. לכן, אני מציעה לך להמליץ להורים לפנות להדרכה קצרה אצל פסיכולוג ילדים, או לקרוא בנושא משפע הספרות הקיימת בתחום זה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים