הפרעות שינה בלילות האחרונים - איך להתמודד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/04/2010 | 15:07 | מאת: אתי

ביתי בת שנתיים, ילדה שמאוד אוהבת לישון ויש לה סדר יום ושינה מאוד מאוד קבועים מגיל צעיר. בימים האחרונים היא מתעוררת הרבה פעמים באמצע הלילה. זה יכול להגיע למצב של התעוררות כל חצי שעה וקוראת לנו. בכל פעם היא מבקשת דברים אחרים שנראים כאילו תירוצים על מנת להביא אותנו לחדר. רוצה מים אבל לא שותה, רוצה שנוציא לה את המוצצים מהמיטה או להחליף מוצץ או קופסא ששיחקה איתה לפני השינה ובכל פעם תירוץ אחר לפעמים בזמן הצעקות אם היא רואה שאנחנו לא מגיעים היא משנה את סיבת הקריאה שלה מדבר אחד להאחר. ברגע שאנחנו נכנסים לחדר היא נרגעת וכאילו חוזרת שוב בלישון נראה לי חשוב לציין שאני בחודש תשיעי ומאוד קרובה ללידה. מה יכולות להיות הסיבות לדבר זה ואיך לדעתכם צריך להתמודד? האם להתעלם או לגשת ועניינת להגיד לה שלילה וחוזרים לישון?

09/04/2010 | 13:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, נדמה לי שלא מעט הורים היו רואים בכם בני מזל: אם הילדה מיד חוזרת ונרדמת מצבכם טוב. ככל הנראה היא מתעוררת מחלום רע, ומצליחה להירגע במהירות מעצם נוכחותכם הקצרה. המשיכו להגיע אליה מהר, אל תציעו לה כל פעילות ואף לא להגיע למיטתכם, והתופעה תחלוף. חלומות פז ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים