שוב שלום בקשר לילד שנושך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2010 | 22:59 | מאת: אור

איזה דרכי ענישה אני יכולה לתת לילד כאשר אני שומעת בגן שהוא התנהג באלימות .לשלול מימנו את הדברים שהוא אוהב לנהל איתו שיחות זה מה שאני עושה הרבה לאחרונה אנ י מסבירה לו שאסור לנשוך ולהרביץ אשמח לקבל עוד טיפים

15/03/2010 | 09:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, כאשר הוא נושך בגן, גם הסנקציה צריכה להיות בגן. הגננת צריכה לפעול מיידית ולהרחיקו מהסיטואציה החברתית לזמן מה. את יכולה לומר לו בבית שאינך אוהבת את מה שהוא עושה. הדבר החשוב הרבה יותר הוא להתחיל לתרגל אותו בבית במצבים של תסכול, דהיינו - להקפיד הקפדה רבה יותר על הצבת גבול והתמודדות עם מצבים בהם מה שהוא דורש ורוצה לא תמיד נעשה כרצונו. כאשר אתם, בבית, מפנקים אותו נותנים לו מה שהוא רוצה, הוא מגיע אל העולם בחוץ עם עמדה של 'מגיע לי', ומרביץ ונושך כשזה לא קורה. אני מציעה לך לוותר על הסברים מילוליים ולהתחיל לפעול. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים