לידה חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/02/2010 | 13:16 | מאת: אמא של.....

אני נשואה פעם שניה וצריכה ללדת בחודש הבא. הילדה החדשה היא פרי האהבה שלי ושל בן זוגי. לכל אחד מאיתנו 2 ילדים מנישואים קודמים. גילאי הילדים הם 14,12,11,10 בני בן ה11 מאוד מקנא וחושש למקומו, אנחנו משוחחים הרבה על המצב החדש אך עדיין אני רואה קשיים רבים. שאר הילדים מגיבים פחות בקיצוניות אך גם אצלם ניתן לראות את החשש.

25/02/2010 | 17:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כינונו של פרק ב' אף פעם אינו דבר קל, וכמעט תמיד הוא כרוך בתהליך הסתגלות האורך זמן. עבור הילדים, מדובר בהתמודדות ממושכת, החל ממשבר הגירושין, פירוק המשפחה, התמודדות עם החיים ללא ההורה שעזב, ועד כניסתו של בן הזוג החדש, התאמת אורחות החיים לאלה שלו, וההתמודדות עם בואם של אחאים חדשים. יש ילדים רגישים יותר, המגיבים במתח רב לשינויים, חרדים מפני העתיד לבוא, ומסתגלים לאט יותר למציאות החדשה, גם כשהשינוי הוא חיובי. ילדים כאלה זקוקים לליווי רגיש יותר, לעידוד, הקשבה, תיקוף רב לתחושותיהם, ותשומת לב רבה. במקרים מסוימים אפשר לסייע גם דרך טיפול רגשי, כדי לעבד את כל קשת הרגשות בנוכחות מרגיעה ונייטרלית. אני מאחלת לך לידה קלה ונעימה, הסתגלות טובה והרבה נחת לאחריה. התאזרי בהרבה סבלנות ורוח טובה. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים