מה לעשות?????????????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/02/2009 | 21:11 | מאת: חוששת

ליאת שלום. אני כרגע בחודש 8 עם חששות רבות. לפני שנים הייתה לי חברה שאמרה לי שהיא שונאת את הוריה למרות שהעניקו לה אהבה ופינקו אותה היא לא אמרה מדוע. כרגע יש לי מחשבות שלא מפסיקות להטריד אותי.שאם העניק אהבה וחום לילדי הוא ישנא אותי.ומצד שני חלומי היה להעניק לילדי את כל האהבה שבעולם. כולם אומרים לי שזה לא נכון (חברים בעלי וכו). אך המחשבה הזו לא מניחה לי וגורמת לי מצוקה רבה. איך הגיע להחלטה הנכונה לגידול ילדי הראשון? ואם "אכנע" למחשבה וילדי לא יקבל ממני את החום ואהבה? איך הוכיח לעצמי שהמחשבה הזו לא נכונה? מחכה לשמוע את עצתך....

26/02/2009 | 01:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, לפני לידת ילד ראשון, טבעי מאד שיתעוררו מחשבות, דאגות, ספקות ואפילו פחדים מסוגים שונים, בהם גם כאלה הנוגעים לטיב רגשותינו כלפי התינוק ולרגשותיו כלפינו. כרגע, את מתארת דפוס מחשבות כמו-אובססיבי, לא מאד רציונלי, שאינו מגיב לניסיונות ההרגעה מבפנים ומבחוץ. נדמה לי שכל מה שאומר כרגע לא ישנה הרבה, מלבד - אולי - האמירה השגורה כל כך ש"הטבע יעשה את שלו". אני מאד מאמינה בכוחו של הטבע, בראשוניותה של האימהו?ת, ובאינטואיציות הבריאות שהיא מולידה בנו. נסי לשחרר את עצמך מההכרח לגבש כבר מעכשיו גישה חינוכית כזו או אחרת. סביר להניח שעם לידתו של התינוק, יתרחש אצלך (ואצלו) תהליך טבעי של הסתגלות הדדית, התכווננות הדרגתית, שתאפשר לשניכם למצוא את הדרך שלכם לתקשר ולאהוב. אני מאחלת לך לידה קלה ונהדרת, והרבה ימים של נחת לאחריה מבטיחה לעמוד לרשותך במידת הצורך, ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים