סירוב ללכת לטיפול אצל ילד בן 7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/02/2010 | 20:49 | מאת: הגר

בני בן 7 נמצא בטיפול אצל מטפלת בתנועה מזה חצי שנה. למעט חודש- חודשיים בהם היה נראה שיחסו נעשה חיובי יותר, הוא כל הזמן מבקש להפסיק ללכת אליה והיום ממש בכה כשיצא ממנה. אני מאוד קרועה, מחד, אני יודעת שהקושי שלו קשור בין היתר ל-ODD שלו ומאידך קשה לי לשלוח אותו למטפלת שהוא כ"כ לא אוהב. האם נכון מבחינה טיפולית להשאיר אותו אצלה?

20/02/2010 | 00:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הגר, לאחר חצי שנה של טיפול, הציפייה היא שמטופל יצליח ליצור קשר אמיץ וטוב עם המטפל, גם אם הוא מתקשה מדי פעם לשרוד פגישה או שתיים. בעיני, סירוב עקבי ועקשני מחייב מחשבה והתייחסות, והמטפלת חייבת להיות חלק מזה. שתפי אותה בלבטים שלך והעלי את השאלות החשובות שלך גם בפניה. טיפול בהבעה אמור לאפשר לילד להתגבר על חסמים מילוליים, ולהזמינו לפעילות בתנועה, מוזיקה או אמנות, דרכן יוכל לעבד תוכן קשה או חוויה רגשית שעל הפרק. אם, בשל התנגדותו, הוא אינו משתף פעולה או סובל, ייצא שכרנו בהפסדנו. בהחלט שווה דיון ומחשבה. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים