מציצת אצבע או מוצץ ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/02/2010 | 11:14 | מאת: קטי

בוקר טוב , בתי בת ה-3 חודשים מוצצת אצבעות במהלך היום, כשהיא משועממת או עייפה בימים אחרונים החלה לעיתים למצוץ גם במהלך המשחק. בעלי מתעקש על כך שיש לתת לה מוצץ, אני לא רואה בכך הכרח כי הילדה רגועה ושקטה וכמעט ולא בוכה ומעולם לא ניסיתי לתת מוצץ. האם כן לנסות ?

17/02/2010 | 01:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קטי, תינוקות רכים חווים את העולם דרך ובאמצעות הפה. אצל מרביתם, המציצה והיניקה מספקות הרגעה ונחמה, והם ימצאו דרך לספק את הצורך הזה בכוחות עצמם גם אם לא מוגש להם המוצץ. למוצץ יש יתרונות מסוימים על פני מציצת האצבעות, הן מהבחינה האורתודנטית, והן מבחינת הגמילה (הפשוטה יותר בהשוואה לגמילה ממציצת האצבע). ובכל זאת, יש ילדים המצליחים להסתדר גם ללא מוצץ. לא ציינת מה מקור ההתנגדות שלך למוצץ, אך זכותך להחליט להימנע מזה. קחי בחשבון שיתכן שיהיו תחליפים אחרים, עליהם תהיה לך (אולי) פחות שליטה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים