שאלה לגבי ביתי בת 4 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/01/2009 | 22:55 | מאת: אור

שלום, ביתי בת 4.8 ילדה אקטיבית, בעלת שמחת חיים וכו'. שני מקרים לא נעימים בלשון המעטה עברו עליה. בינהם גירושי הורים ומגע מיני מצד בן משפחה בגיל נעורים. אנו נמצאים בטיפול באומנות (אם כי איני מרגישה כי זוהי המטפלת הנכונה עבורה). המטפלת טוענת שיש לה קיצוניות בתגובות, חשה אשמה וכו'. בקרוב מתקיים אירוע משפחתי מצד הצד שתקף אותה. עלי לציין כי עד היום הרחקנו אותו באופן חד משמעי ממנה מאז המקרה בתואנה שאינו ידע להתנהג ואנו שומרים עליה והתקיים מאז איזשהו וטו על העניין, יכול להיות שהיא מרגישה מן המקרה שהוא עשה משהו רע ולכן איננו בתמונה, המטפלת טוענת שלדעתה היא עלולה לחשוב שזה מה שקורה למי שלא מתנהג כראוי ויכולה להשליך זאת על עצמה. יש לציין כי היא מרגישה שהיא אשמה אולי כיוון שהביאה זאת על עצמה. המטפלת טוענת שאיני צודקת בדרכי שאני איני רוצה ללשלוח אותה לאירוע, היא חושבת שהיא צריכה להתמודד עם זה וזה עלול לגרום לה יותר רע ההפרדה המאוד מוחלטת בינה לבינו. אני חוששת מהמפגש, מהתגובה שלה, שלו וכו'. המטפלת טוענת שזה פתח לדבר על הדברים. אני חוששת כיוון שהיא לא תהיה עימי, רק עם אביה ואני מפחדת מהמפגש ביניהם, אני מפחדת שתיקח זאת קשה ויש סיכוי שיגיב אליה לא יפה בייחוד לאור העוובדה שהיא ילדה עאקטיבית ויכולה לגשת אליו. מה דעתך?

04/01/2009 | 23:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, בתך עברה שני אירועים משמעותיים, וטוב שהיא מטופלת. קצת פחות טוב לשמוע שאת מתקשה לבטוח במטפלת ואפילו חושבת שאינה מתאימה. טיפול בילדים כרוך, כמעט כמובן מאליו, גם תקשורת פתוחה ורציפה עם ההורים. אני ערה לכך שאני נשענת על מידע חלקי, ולכן אתייחס לדברים בזהירות. קשה לי להעלות בדעתי א?ם שתהיה מוכנה להפגיש את בתה בת החמש עם מי שתקף אותה מינית. נדמה לי שהאינטואיציה האמהית שלך נכונה במקרה זה, ואת שומרת על בתך ממפגש טעון. גם אם היא כרגע לא מבינה עד הסוף את מלוא המשמעות של האירוע, היא עתידה להבינו בעתיד, והידיעה שמשפחתה "עברה לסדר יום" יכולה להיחוות כבלתי נסבלת. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים