חוגים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2010 | 16:27 | מאת: נעמי

שלום ליאת, בני בן 6, הולך לחוג כדורסל זו שנה שנייה. כבר די הרבה זמן (לפחות חודשיים-שלשה) הוא לא רוצה ללכת יותר ומגיע לחוג רק מידי פעם (לדעתי כי הקבוצה השנה פחות טובה משנה שעברה). שנה שעברה הוא מאוד אהב את החוג הזה. האם לוותר לו ולבטל את החוג? זה החוג היחיד שלו והוא גם לא כ"כ אוהב להזמין חברים הביתה כך שזה אמור להיות גם ספורט וגם מפגש חברתי. מצד שני לא יודעת אם להכריח... מה דעתך?

26/01/2010 | 11:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, לטעמי, אין סיבה ללחוץ על ילד להשתתף בחוגים כנגד רצונו, בעיקר כשהבחירה והיוזמה היו מלכתחילה של ההורים. בגילאים בוגרים יותר, כשהחוג משקף נטיית-לב ותחומי עניין אמיתיים של הילד עצמו, המוטיבציה תהיה גבוהה יותר. אז לא, לא להכריח... בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים