נרקסיזם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/01/2010 | 12:17 | מאת: נעמי

שלום רב, בנה בן ה-12 של חברתי מתנהג בצורה שמזכירה נרקסיזם. הוא ילד חכם מאד אולם ממש אינו סובלני למי שהוא חושב שהוא פחות ממנו בלימודים (בלשון המעטה). הוא משפיל ופוגע, אינו מתחבר לילדים והוא אינו אהוד כלל בכיתה. אין לו חברים. מאד אוהב שמשבחים אותו ומעניקים לו תשומת לב. אינו מוכן לשמוע ביקורת בונה. רק הוא יודע איך להתנהג והשאר מטומטמים. אינו רואה בהוריו בעלי יכולת/סמכות לומר לו מילה. אינו מוכן לקבל מאיש. מה עושים? איך מתחילים לדבר על ליבו שלא זו הדרך?

23/01/2010 | 12:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, מרכיבים נרקיסיסטיים יש בכולנו, ואצל בני נוער, היבטים אלה יכולים להיות בולטים אף יותר. מן התיאור שלך עולה רושם של ילד עם תפיסות עצמי סותרות (מרגיש פעם 'מלך' ופעם חסר ערך)ושבריריות, ועם כישורים חברתיים לקויים. אפשר לעזור גם דרך הדרכת הורים (הוא עדיין ילד...) וגם דרך טיפול רגשי לילד עצמו. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים