עצירת קקי אצל בת 2

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/01/2010 | 21:43 | מאת: יפית

ליאת שלום ביתי בת השנתיים עוצרת את יציאותיה עקב חווית עצירות לא נעימה שהיתה לה . היא נגמלה בצורה יפה מאוד אל מאז המקרה הזה לפני חודשיים מכחישה שיש לה קקי ומסרבת לעשות אפילו בטיטול . מה אפשר לעשות ? ניסינו אבילק פגלקס ושזיפים אך היא מצאה שיטות לעצור את היציאות

19/01/2010 | 14:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יפית, למרבה המזל, לגוף ולטבע יש דרכים חכמות להתגבר על תקלות חולפות במחזורי השינה, האכילה והיציאות. הצרה מתחילה כאשר אנחנו, ההורים, מנסים להתערב (מרוב אהבה ודאגה), ולגרום לילד לעשות בכל מחיר את מה שהיה עושה ממילא גם ללא עזרתנו. במצבים כאלה, ייתכנו תגובות נגד ומאבקי כוח גלויים וסמויים, שמכניסים את הבית כולו ללחץ מיותר. כרגע, המשיכו לעזור לה באמצעות תזונה עתירת סיבים, והשאירו לטבע לעשות את שלו. הימנעי משאלות או התעניינות מיוחדת בכך, ואפשרי לה לעשות את הקקי בזמנה החופשי, גם אם זה ייקח כמה ימים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים