נער קשה במיוחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/01/2010 | 17:41 | מאת: אמא

בני בן החמש עשרה וחצי עובר את כל הגבולות בהתנהגותו עם המורים בבית הספר. הוא אובחן כלקוי קשב וריכוז לפני כשנתיים ומקבל ריטלין באופן קבוע. בעיות ההתנהגות שלו גרמו לכך שהוא נמצא השנה בכיתה מקצועית שמקבלת המון עזרה כאשר המטרה היא כמובן לגשת לבגרות. אבל התנהלותו בכיתה ומול המורים הביאה אותו למצב שבו יש סיכוי שבית הספר יחליט לוותר עליו ולהעיפו. מדובר בילד שמפריע לקיום התקין של השיעור, כמו כן הוא מרבה לאחר או לא להגיע כלל לשיעורים. יש לציין שמבחינה חברתית הוא מסתדר יותר ממצויין והוא מוקף בחברים וחברות. בנוסף אומר גם שכאשר הוא לומד עם מורים פרטיים הוא מתקדם מדהים בחומר ומוציא ציונים טובים. במשך השנתיים האחרונות המליצו לנו שוב ושוב להגיע איתו לפסיכולוג, בטענה שהוא זקוק לטיפול של שליטה בכעסים. האם יש לך המלצה, איננו במצב כלכלי שמאפשר פסיכולוגים / פסיכיאטריים יקרים. האם יש גוף שנותן שירות כזה ללא תשלום? אודה לך על עזרה כלשהי אמא מתוסכלת

12/01/2010 | 19:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, מן התיאור שלך אכן עולה צורך בהתערבות פסיכולוגית, שתעניק לבנך תמיכה רגשית ותסייע ברכישת מיומנויות שליטה בכעסים. במרפאות משרד הבריאות ("מרפאות ילדים ונוער") תוכלו לקבל טיפול טוב ללא תשלום, אך יש להביא בחשבון שהתורים שם ממושכים יחסית. לפעמים מכתב מרופא הילדים או יועצת ביה"ס, שמציג עד כמה המצב אקוטי, יכול לזרז מעט את התור (אבל לא תמיד). הנה דף האינטרנט שיביא אותך למרפאה באזורכם http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=10&catId=204&PageId=1662 טיפולים מוזלים (כמחצית המחיר של טיפול פרטי) אפשר למצוא במסגרת קופות החולים. בהצלחה ליאת

13/01/2010 | 13:01 | מאת: אמא מתוסכלת

שלום ליאת תודה שחזרת אלי כל כך מהר. אני ניסיתי בעבר את המרכז בנתניה לנוער, הם לא היו כל כך מקצועיים לצערי. האם יש לך המלצה על פסיכולוג נוער באיזור שלי (עמק חפר), ולא *****. אולי יש מישהו שלוקח מחיר סביר בכל זאת. תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים