שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/11/2009 | 21:40 | מאת: חגית

שלום ליאת, לפני שנה בני בן השתים עשרה היה בטיפול אצל מטפלת עקב בעיות התנהגותיות קשות. אחרי מספר חודשים, המטפלת אמרה שהיא לא מוכנה לטפל בבני וניתקה קשר. רציתי בבקשה לשאול, האם זה שהמטפלת לא יצרה קשרר מאז לשאול מה שלום בני, אינה אלא התנהגות בלתי מקצועית בעליל? אני לא מדברת על התנהגות אנושית או בינאישית נאותה, אלא ברמה המקצועית בלבד. אני רואה את זה כחוסר מקצעויות משווע וחבל שיש מטפלים כאלה שמקבלים רשיון. מה עלי לעשות, ליצור איתה קשר?

19/11/2009 | 01:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חגית, הפסקת טיפול באופן חד צדדי ע"י המטפל אינה עניין שבשגרה, והיא מתרחשת במקרים קיצוניים של הפרה בוטה של החוזה הטיפולי. מאימתי שנפסק הקשר הטיפולי, המטפל אינו מחוייב עוד ללקוח, והמגעים העתידיים עמו תלויים במידה רבה בנסיבות, ובהחלטה אישית של כל אחד מהצדדים. מאחר וממילא את רואה בה דמות בלתי מקצועית, אני מציעה לך לוותר על נוכחותה בחייכם ולהניח לפרשה. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים