הילד לא משתף פעולה בוכה בכל פעם שנכנס לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/12/2020 | 20:19 | מאת: סוסו

שלום, בן שנתיים ו 10 חודשים נמצא בגן עם 15 ילדים עם גננת אחת (כמעט 13 ילדים הגיל שלהם נע בין 10 חודשים לשנה וחצי רק אחד בן 2 וחצי) בתקופה האחרונה מתלוננת הגננת שהבן שלי לא משתף פעולה וכשהוא רוצה לעשות פיפי מתחיל לבכות ( הוא נגמל מחיתול מאז 6 חודשים) למרות שבשנה שעברה הוא שיתף פעולה ושחק ( רוב הילדים היו בגילו) לא יודעת אם הסיבה לכך שהילדים יותר קטנים ממנו!!! הוא מדבר בצורה מדהימה אבל מאז שנכנס לגן לפעמים מחקה ילדים בני שנה בקולות שהוא מוציא .. אחותו בת 10 חודשים איתו בגן .. הגננת כל הזמן אומרת שהוא ילד מפונק ופעם אמרה לי תגידי לו שאני לא רוצה אותו בגן ורוצה רק אחותו, השיחה הייתה בנוכחותו .. * חשוב לציין שהוא משחק עם בני הדוד שלו ואין לו בעיה עם ילדים מחוץ לגן ואוהב להשתתף בכל מיני משימות בבית תודה מראש על המענה

שלום לך, מה שאת מספרת הוא חמור מאוד. הגננת המדוברת נשמעת מאוד מאוד לא מקצועית, ואם לא חוששת לומר דבר כזה בנוכחות הורה, יתרה מזאת - להדריך הורה לומר כזה דבר נוראי לילד ועוד בנוכחותו - אני ממש פוחדת לחשוב מה קורה מאחורי דלתות סגורות. מציעה לך להוציא את שני ילדייך מהגן ומהר. לצערי במצב העגום הנהוג במדינת ישראל,כל אדם ללא הכשרה או הליך מיון כלשהו יכול להחליט שהוא מטפל בנפשות היקרות ביותר לנו וזאת גם ללא כל פיקוח. אני קוראת לך ולכל ההורים, חדדו את הביקורתיות ואת האינטואיציות, הגבירות מעורבות בגנים ואל תתעלמו מתחושות הבטן שלכם. ילדיכם לא צריכים לשלם את המחיר של המצב העגום הקיים במדינה ביחס לגיל הרך ולכן כרגע כל האחריות כולה על כתפיכם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים