התייעצות - ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/11/2020 | 10:29 | מאת: רותם

שלום ביתי בת ה 8 ראתה בטלוויזיה לפני 4 חודשים שמדברים על מישהו שרצח את אמא שלו בסכין. מאז היא אומרת שהיא כל הזמן חושבת על זה ומפחדת ויש ימים שקשה לה להירדם בלילה. אתמול בלילה היא אמרה שכשהיא רואה אותי חותכת ירקות עם סכין, היא מפחדת להסתכל על הסכין ואומרת שמאז שראתה בטלוויזיה מה שאמרו היא חושבת שזה עבר אליה, שאלתי אותה מה הכוונה עבר אליה והיא אמרה שהיא מתרחקת מסכינים כי היא מפחדת שתעשה בהם משהו. לאחר מה שסיפרה לי היא הקיאה, כנראה מהפחד והלחץ. פעם ראשונה היא סיפרה לי את התחושות האלו שלה. האמת שממש הייתי בהלם ויצאתי מזועזעת, לא חשבתי שמזה שהיא ראתה בטלוויזיה זה ככה עושה לה. לא כ"כ יודעת מה אני אמורה לעשות? איך להוציא לה את המחשבות על זה? שלא תחשוב על זה במשך שנים וזה יחלחל בה וחלילה...תרצה לעשות משהו אלים האם לפנות לפסיכולוג/ית ילדים? מה מומלץ לעשות? אודה מאוד לתשובה

הי רותם, אני שומעת שביתך מאוד מפוחדת ומבוהלת ועכשיו גם את...לשאלתך, אני בהחלט מציעה לך (רק אתם ההורים) לגשת לכמה פגישות עם פסיכולוג/ית ילדים, כדי לקבל קצת כלים ולהרחיב את ההבנה של איך להיות איתה סביב המצב הזה. איך לתמוך בה, איך נכון לדבר איתה על הנושא הזה ואולי גם חשיבה מחודשת על התכנים אליהם היא חשופה במדיה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים