התלבטות לגבי כניסה לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/08/2020 | 20:12 | מאת: רעות

שלום רב הבן שלי בן 2.7 עד כה היה במסגרת ביתית. יש לו אח קטן בן 1.2 . הוא אמור להכנס עוד יומיים לגן ואני מתלבטת בגלל המתווה של הקורונה שזה ממש זריקת הילד למים ללא מצופים...אני מתלבטת האם לא כדאי להכניס אותו באיחור של שבועיים שיהיה פחות ילדים בוכים ושיהיה פחות כאוס ? מנגד החשש שלי שאם יכנס באיחור של שבועיים הוא כאילו יהיה " הילד החדש בשכונה" בזמן שכבר התגבשה הקבוצה מבחינה חברתית. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית גם לגבי המשמעות של המצב שילד שמעולם לא היה במסגרת אני מביאה אותו לגן ביום הראשון ל20 דקות בלבד הוא יהיה שם איתי ועם עוד 3 ילדים ועם הסייעת שלו וזו ההסתגלות היחידה... שכן למחרת הוא כבר נכנס בלעדי ולראשונה פוגש לבדו 31 ילדים חדשים ועוד 3 סייעות וכל זה שאני לא שם איתו...מה המשמעות של סיטואציה כזו עבור פעוט?

הי רעות, אני אישית מציעה לך להכניס אותו לגן ביחד עם כולם ולא לחכות שבועיים. הוא יעבור את תהליך ההסתגלות ביחד עם עוד ילדים וכל הצוות ערוך להתמודד עם זה בדיוק בשלבים אלה. לגבי המשמעות של היזרקות כזו מהירה למים. יש פעוטות שמתמודדים עם זה מצוין ויש כאלה שפחות. אני אישית לא בעד השיטה הזו כי היא עשויה להיות מאוד מהממת (במובן של המום) עבור פעוט וקשה לעיכול. מנגד אם אין לך ברירה נסי להתמקד באיך לסייע לו להתמודד עם מה שעובר עליו במהלך היום. תקראי את התשובה מתחתייך ועוד תשובות בפורם שמתמקדות בסיוע לתהליכי הסתגלות (חפשי דרך מילות מפתח) ופני עצמך עד כמה שניתן להיות עבורו בתקופה זו. בהצלחה רבה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים