ילד בן 3.5 שנבהל משיער רטוב אצל אמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/07/2020 | 15:42 | מאת: נעמי

היי, יש לי ילד בן 3.5,חכם ורגיש מאוד ואני והוא בקשר מאוד חזק. אך כל פעם כשרואה את השיער שלי רטוב הוא פשוט מתרחק, לא מוכן לדבר איתי, לא לענות לי וממש כועס למה הרטבתי את השיער. כשאני שואלת לפשר הכעס הוא עונה תשובות מגוונות, שאני מקולקלת ככה, או שאני מפחידה, או שאני לא יפה ככה וכו וכו. איך להתמודד עם זה? חשבתי שזה עניין של זמן וזה יעבור אבל זה כבר שנה וחצי מאז שהוא למד לדבר שוטף.

הי נעמי, מה שאת מתארת אינו מאוד חריג ובמובן מסויים מדובר בעליית שלב ברכישת קונספט קביעות אובייקט שפעוטות בד"כ משלימים לקראת גיל שנתיים (משמעות המושג הוא שחפצים או אנשים ממשיכים להתקיים גם אם נסתרים מעינינו). בנך רוצה שתמשיכי להתקיים כפי שהוא רגיל אלייך ורוצה אותך, וכל שינוי גורם לו לבלבול ולמורת רוח. הייתי מציעה לך אולי לתת לו לראות איך את עוברת ממצב של שיער יבש לרטוב ולומר תוך כדי " - הנה אמא עם שיער יבש והופ הוא הופך לרטוב.. ". אפשר אולי לשחק במשחקי תחפושות, מחבואים, איפור שהוא יאפשר אותך...כל מיני דברים שימחישו לו שאת אותה אמא בכל המצבים ובכל הזמנים. אם הוא עדיין מביע מורת רוח משיערך הרטוב תאמרי - " אתה מעדיף את אמא הכי הכי עם שיער יבש אבל לפעמים השיער של אמא גם רטוב...". הכי חשוב בלא להתרגש מזה ולא להרגיש שאת צריכה לעשות משהו מיוחד חוץ מלהכיל את מורת רוחו שבהכרח תעבור בקרוב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

11/07/2020 | 17:55 | מאת: נעמי

תודה על תשובתך. הוא ראה אותי הרבה פעמים שוטפת את השיער, וכשאני הולכת להתקלח הוא ממש מבקש אמא אבל בלי להרטיב, שיער. גם קוקו יכול לגרור בכי והתרחקות. תגובה קצת מוגזמת שכאמור לא עוברת אחרי שנה וחצי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים