פעוטה בת שנתיים,,......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/06/2020 | 11:18 | מאת: יעל

היי, הבת שלי בת שנתיים ו3 חודשים נמצאת איתי בבית ובספטמבר נכנסת לגן ל 3 ימים בשבוע. היא מאוד קשורה אליי ברמה שאפילו אנחנו מגיעים להורים שלי היא כל הזמן אומרת אמא אמא אמא למרות שמכירה אותם טוב ואוהבת אותם. נרתעת מזרים, אם תראה מתקן עם ילדים היא לא תעלה. איך אפשר לעזור לה? גם חוששת מההסתגלות שלה לגן. זה נורמלי או שיש צורך בעזרה?

הי יעל, זה הזמן להתחיל לעזור לה לפתח נפרדות בהדרגה ובכיף :). תתחילו בלאפשר לעוד דמויות לטפל בה, גם בזמן שאת נמצאת, למשל אבא הוא זה שיאכיל, יקלח ירדים..סבא וסבתא שהיא מכירה ואוהבת ירדו איתה לגינה לשעה שעתיים וכיוב'. כל זה אמור להקל עליה את הפרידה ממך בגן בבוא העת וכשתגיעו לגן שתפי את הגננות ונסו לבנות לה תכנית הסתגלות הדרגתית ככל האפשר. אני מאמינה שהכל יהיה בסדר כי לתפיסתי השהות הקרובה והמתמשכת איתך בנתה בה אמון וביטחון וייתכן שנכון לעכשיו הפרידה מרגישה מעט קשה יותר אבל לטווח הארוך אני בטוחה שזה רק תרם לה. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים