תינוקת בת שנה שמרביצה לעצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/06/2020 | 20:56 | מאת: רותם

שלום, לתינוקת שלי יש כחלק מריטואל השינה פעמים שבהן היא מכה את עצמה על הראש או אפילו מנסה לנגוח בקיר. לאחרונה היא התחילה לעשות זאת במהלך היום, לא רק בזמן השינה. אציין שבתקופה האחרונה עברה מעברי דירה מרובים והתשבשה לה השגרה ולכן אנו רוצים לדעת האם ה"החמרה" במצב היא כתוצאה מסטרס או מצביעה על משהו אחר?

הי רתם, את כנראה צודקת. השינויים הרבים מחמירים את המצב וגורמים לה לנסות למצוא מרגוע והקלה דרך גריה עצמית חזקה. מה שחשוב כרגע לעשות הוא להקפיד ככל הניתן על שיגרה ברורה, קירבה רבה לדמות המטפלת וכמובן שאין לאפשר לה לפגוע בעצמה. יש למנוע ממנה את הנגיחות ולעזור לה להרגיע את עצמה/להרגיע אותה בדרכים אחרות (נענוע, ליטוף, מוצץ , שירה וכיוב'). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים