ילד שמקובע לאותם דברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2020 | 22:46 | מאת: מיה

שלום בני בן 4 יש לו עיקוב שפתי לא משמעותי הוא מדבר ומבין אבל אוצר המילים שלו מעט קטן לגילו ויש לו שיבושי הגיה יש לו קשיי הסתגלות ואת זה אני חווה בגן הוא רק לאחרונה הפסיק לבכות אבל עדיין קשה ועכשיו כשנחזור יהיה ממש קשה כמו בהתחלה . הוא ילד תנועתי מאוד אני חושבת שיש לו Adhd אבל מוקדם לאבחן לדברי רופאת ההתפתחות . לאחרונה יש שמתי לב שהוא ממש נתקע על אותם דברים למשל : צופה באותה סדרת ילדים כבר חודשים ולא מוכן לגוון משחק לרוב באותם משחקים ולאחר כחודש מחליף משחק ונתקע איתו שוב זמן רב מה שמטריד אותי שלפני יומיים החלפנו סלון בבית וכשבאו לפנות את הסלון הישן ולשים את החדש הוא נכנס לשערת רגשות איומה בכי צרחות והוא ניסה למנוע מהם לקחת את הסלון הוא פשוט החזיק אותו ובכה והשתטח עליו באופן אגרסיבי הסברנו לו שעכשיו יהיה לנו חדש ויותר יפה אבל הוא בשלו המשיך לבכות ולהגיד שהוא רוצה רת הישן והחדש לא יפה למרות שהוא בכלל לא הסתכל עליו או התעניין , לאחר כשעה הוא נרגע אבל נתפס על אחת הספות והוא מאז יומיים יושב רק עליה והוא מפנה אותנו אם אנחנו יושבים שם . אני מוטרדת מההתנהגות שלו ! מה זה אמור להיות !?? הוא מתקשר עם ילדים , פעיל , משחק והכל בסדר מבחינה תקשורתית אבל מבחינה רגשית התנהגותית אני כבר לא יודעת .

הי מיה, לתחושתי חשוב לחזק את תחושת הביטחון אצל בנך. זה נשמע שהוא נצמד לדברים - תכניות, חפצים וכיוב, מתקשה להרפות להניח ולהיפרד - כי הדברים המוכרים, ההרגלים, הדמויות הקרובות - כל אלו הם דברים אשר מקנים ומחזקים אצלו תחושת ביטחון שמביאה עימה גם רגיעה. בנך בסה"כ מחפש דרך להרגיש בטוח ורגוע. אני מציעה לכם ההורים בחום לגשת לפגישות של יעוץ והדרכה הורית שתסייע לכם להבין לעומק את צרכיו הרגשיים וכיצד להענות להם ולהיות עבורו באופן בו הוא זקוק לכם. כך למשל הדוג' שנתת, החלפת הספה. ברגע שאפשר יהיה להבין מה מניע את בנך, למה הוא זקוק ומה עשוי להערער אותו, אפשר היה להבין כי הוא זקוק להכנה מראש לגבי החלפת הספה ואפילו אפשרות להיפרד ממנה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים