אלימות אצל ילד בעקבות..?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/02/2020 | 22:27 | מאת: משה

הי, בני, בגיל 5 היה נוכח לארוע חד פעמי אך משמעותי וקיצוני בביתנו בו אני, בתוך כדי ריב עם אשתי, העפתי, במכה קטנה (ולא מסוכנת) כיסא ויצאתי מהבית. ארוע אלים זה היה מאד קיצוני והשפיע עליי מאד ועל דרך ההתנהלות מול הילדים שהשתנתה ומאז ההתנהגות הקיצונית הזו לא חזרה ולעולם לא תחזור. בשנה האחרונה בני היה מאד אלים בגן, שחלק מהזמן גם העיף כיסאות. אנחנו בטיפולים רגשיים ועבודה אינטנסיטיבית עם הילד על מנת למתן ולאזן את התנהוגותו בגן, אך לפני כמה ימים כשאמו כעסה על האופן בו התעצבן וזרק כסא בגן, הוא פשט אמר לה למה לאבא מותר ולו אסור. נגמרתי מהמצב הזה בו השפעתי לרעה וגרמתי לבני להתנהגות זו, למרות שדיברנו לא מעט מאז (היום הוא בן 6) והוסבר לו שזה היה קיצוני, חד פעמי, שאני מאד מצטער על התנהגות זו ואגרום לשינוייה (וזה באמת מה שקרה). אשמח לכל עצה או טיפ בנושא. מכיר היום כמה ההשפעה של התנהוגתנו בבית על הילדים, גם כשנדמה לנו שלא, אך מרגיש על הפנים ממה שגרמתי. תודה !

הי משה, אני מתרשמת לעומק ומעריכה את לקיחת האחריות המידיית והכוללנית שלך על המעשה שלך, אך אני חייבת לומר שקשה לי להאמין שאירוע חד פעמי מסוג זה יכול להסביר את כל ההתנגות שלו לאורך השנה. בנוסף אתה מספר שאתם בטיפול רגשי, אני מקווה מאוד שכחלק מהטיפול (ומקווה שעם איש/אשת מקצוע מוסמך) אתם מקבלים גם הדרכה הורית, דבר שהוא בלתי נפרד מטיפול רגשי בגיל הרך. הנקודה שלי היא שהעבודה צריכה להיות בעיקר של ההורים עם אנשי המקצוע, ולא רק של הילד. אולי תשתף קצת איזו מין הכוונה/תובנות להורות קיבלתם בטיפול הזה, אני בטוחה שהן יותר ממוקדמת ומדויקות ממה שאני מכאן אוכל להציע. אתה מוזמן לכתוב שוב ואנסה להתייחס לזה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים