ילד החרד לניקיון.....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2020 | 14:49 | מאת: ילד החרד לניקיון

אבקש לדעת למה ילד בן 6 וחצי כל בוקר שהוא מקבל כפית נקיה שיצאה מהמדיח, רוצה לנקות אותה במים ולנגב לפני שהוא אוכל את ארוחת הבוקר? או להחליף אותה מספר פעמים בכפיות אחרות . ולמה הוא לא נכנס לאמבטיה אם הוא רואה נקודה קטנה הוא מחכה שאנקה לו? ולמה הוא מריח כל אוכל שהוא מקבל לפני שהוא אוכל? זה כולל מילקי ויש לציין שהוא לא מתיישב על כל כיסא עד שהוא רואה שהוא נקי, ויש לציין שלנקות את הידיים וצחצוח שיניים ומקלחת אני צריכה להזכיר לו

שלום, זה נשמע שבנך סובל מחרדות המתבטאות בהתנהגויות כפיתיות מעין אלה. את שואלת איך זה שהוא מקפיד על ניקיון כוס ולא על צחצוח שיניים? ובכן חשוב לזכור שהיגיון ילדי לא תמיד תואם היגיון של בוגרים וממילא חרדה היא תופעה לא מאוד הגיונית ומתרחשת כאשר אנו מפרשים בטעות משהו כמהווה סכנה או איום. מה שחשוב לעשות כרגע הוא להרחיב את ההתבוננות על בנך ולסייע לו להפחית את מקורות המתח והלחץ בחייו. הם יכולים להיות קשורים לנושאים חברתיים, לימודיים, משהו שקורה בבית, קשיי הסתגלות, דפוסים פרפקציוניסטיים ועוד. אפשר לחשוב ביחד עם איש/אשת מקצוע המתמחה בטיפול בילדים כדי להבין כיצד ניתן להיטיב עימו במצבו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים