החללת גן באמצע שנה עלות מול תועלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/01/2020 | 21:19 | מאת: צליל

הבן שלי יליד דצמבר שנה הבאה גן עירייה. כרגע הוא בכיתת הפעוטות הכי גדול שם והיחיד שמדבר יותר ממילה בבודדת (2 3 מילים למשפט). כבר תקופה שמרגיש לי שמשעמם לו שם ושאין לו אתגר ואני שוקלת להעביר אותו לגן ששם יהיה עם ילדים באותו שנתון כמו שלו ואפילו גדולים מזה (כאלה שהשנה יחגגו 4). הוא יהיה כאמור הכי קטן בכיתה. עד כמה יעשה נזק להעביר אותו גן באמצע שנה אל מול התועלת שהוא יכול להפיק? חשוב לציין שהתחלתי לדבר איתו על החלפת גן והוא לעיתים עונה שלא אוהב את הגן ורוצה להחליף. לא בטוחה שמבין 100 אחוז את המשמעות

הי צליל, ככלל אני לא בעד שינויים באמצע שנה, אלא אם כן ישנה סיבה מאוד מאוד משמעותית שמצדיקה את זה. במקרה שלך, אני ממש לא בטוחה שכדאי להתחיל לטרטר ולהעביר את ילדך תקופת הסתגלות נוספת - הרווח יהיה נמוך מהמחיר שישלם לדעתי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים