מסרבת לפליידייט האם זה מזיק לילדים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/01/2020 | 20:52 | מאת: לילך

שלום ירדן, אני אמא ל 3 בגילאי 5.5 ו3.4 ותינוקת בת שנה. מסרבת בתוקף לארח בבית ילדים מהגן . אחר הצהריים אני אוהבת לעשות פעילויות חוגים ..ולהתארח אצל משפחה וחברים ולא לארח מאוד קשה לי בסיטואציה הזו ...האם זה מזיק לילדים ? פתאום זה הפך להיות פופולרי הפליידייטים האלו.ולא הייתי רוצה למנוע מילדיי הם גם לא מוזמנים .עד כמה זה באמת חשוב??

הי לילך, אני לא הבנתי משאלתך מדוע זה כ"כ קשה עבורך, ואני מניחה שהתשובה שלי הייתה בהתאם לו ידעתי מה הסיבה לכך שכן יש הבדל בין עשייה/המנעות מתוך קושי רב לבין עשייה מתוך פשוט העדפה בלבד. שנית לא פירטת האם לילדייך, ספציפית לגדול מבינהם, יש צורך או רצון כזה בכלל. לגבי נזק..תראי, לדבר במונחים של נזק כשמדובר בפליידייט, זה לא מינוח נכון כי זה עשוי לבלבל ולא לאפשר לך לראות מה הרצון או הצורך של ילדייך גם אם הוא לא צורך עז או קריטי. אני מציעה לך לנסות לבחון את הדברים לגופם כפי שהיצעתי, ואז לראות כיצד אפשר לשלב בין הצרכים, הרצונות והיכולות שלך לאלו של ילדייך, ולמצוא אולי פשרה...:) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים