הערכה עצמית ירודה לאחייניתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/01/2020 | 18:23 | מאת: sigal

שאלה לגבי אחייניתי, בת 17.5 שסובלת מהערכה עצמית ירודה מאוד, שמסב לה אומללות רבה . למעט ללימודים כמעט שאינה יוצאת. יש לה מעט חברות אך אין לה חשק לצאת טוענת כי היא שמנה ( מידה 40) לאחרונה פוטרה מעבודה בשעות אחר הצהריים. פוטרה בצורה משפילה דרך הטלפון ללא קבלת זכויותיה ומשכורת .ונראה שזה פגע בה קשות. גם קודם נזקקה לאישורים חיצוניים. עכשיו כלל לא מנסה. נוגע ללב מצבה, נערה עם יכולות גבוהות בת יחידה . שאיבדה אימון בעצמה והסביבה. כיצד ניתן לסייע לה ?

הי סיגל, אינני יודעת מהם מקורות התמיכה של אחיניתך, מה קשייה, האם ועד כמה חווה מצוקה וכו בכדי לתת הסבר או עצה עבורה, אני כן יכולה לעודד אותך להתקרב אליה אם זה משהו שאת מסוגלת לעשות. להציע הקשבה, תמיכה עצה..בהחלט יכולים להתחיל להניע תהליכים. מעבר לכך אפשר להציע שיחות אם זה משהו שלא עלה קודם ולפעמים אפשר להשתכנע ללכת לאופציה הזו דווקא אם מפתחים אמון בדמות קרובה כמוך למשל. אז התחילי בלנסות להתקרב אליה, לאט לאט ובלי לחץ ולהבין בעצמך מהן האופציות האפשריות עבורה כרגע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים