אני בת 16 רציתי לשאול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/01/2020 | 16:29 | מאת: הילה

שמתי לב 'כשאני עושה דברים ממקום של פחד לא מצליח לי . הכוונה שאני לחוצה שיהיה לי חבר אני בוחרת במישהו גרוע. כשאני בוחרת בלימודים מתוך לחץ פחד חרדה לא מצליח לי זה נכון שלא לבחור ממקום של חרדה ? לא חברים לא ידידים ? ולא סתם קשרים? טנקס

הי הילה, לחרדה יש יכולת להשתלט על הכל, לסנוור ולעוור ולשבש את תפיסת המציאות שלנו - הפנימית והחיצונית. אם את בוחרת דברים ומחליטה החלטות מתוך חרדה, אז את בהכרח לא ערה לשום דבר שבאמת יש שם - רגשות, צרכים, לשיפוט התקין שלך, לרציונאל שלך ועוד. בהחלט לא כדאי לעשות בחירות מתוך חרדה ואם את מזהה שחרדה קיימת בך במידה רבה, אז כדאי מאוד מאוד לטפל בזה..אבל הזיהוי של זה הוא שלב ראשון מאוד מאוד חשוב, וטוב שאת שם שואלת את השאלות הנכונות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים