בן שנתיים בגן עם קטנים ממנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/12/2019 | 14:24 | מאת: זיו

הבן שלי בן שנתיים נמצא בגן בשכבת גיל של 1.2 ועד שנתיים. כלומר הוא בין הגדולים בכיתתו. מרגיש לי שאין לו שם עניין והוא לא כלכך מתחבר לילדים שם ואיתו מנהלת הגן טוענת שלדעתה היא נמצא בשבת הגיל המתאימה לו (בגן הקודם הוא היה הכי צעיר ודווקא לא ראיתי קושי חברתי). העברתי לגן הזה מסיבות של פיקוח, צוות חם יותר ושקוף יותר אבל ענין החברה לא נותן לי מנוח. היתה לו חברה יחידה שעברה מהגן הקודם אך כעת היא עוזבת. ההתפתחות המוטורית שלו (עדינה וגסה) תקינה ואף גבוהה לגילו , גמול מטיטול, התפתחות תקינה לחלוטין. אני תוהה מה לעשות מבחינה חברתית והאם להתעקש להעביר אותו באמצע שנה לשבת גיל העליונה (הסתגלות חדשה). (מנהלת הגן אומרת שהילדים בשבת הגיל הבאה כבר מאוד וכבלים וחלקם אף כבר בני 3). לצין שהוא יליד סוף שנה אך בגדול אמור לעלות בשנה הבאה לגן עירייה

06/12/2019 | 16:12 | מאת: זיו

אשמח גם לטיפים כיצד לתווך לו שהחברה שלו כבר לא תחזור לגן ..הוא ממש מחפש אותה כשמגיע לגן

שלום, מאחר ואינך נמצא שם במהלך היום, אז ההתרשמות שלך כנראה מתבססת בחלקה על המציאות ובחלק אחר על המציאות הפנימית שלך...(העדפות, חששות, היסטוריה שלך ועוד). לכן זה חשוב להקשיב לגננות ולנסות לסמוך על מה שהן אומרות. שנית מכיוון שאנחנו מתקרבים לאמצע השנה ובשנה הבאה הוא ממילא אמור לעבור, לא הייתי מטרטרת אותו ומעבירה אותו עוד תקופת הסתגלות. לגבי החברה, פשוט לומר את הדברים כפשוטם ומספיק זמן לפני כדי שתהיה לו אפשרות להיפרד ממנה, גם בתוך עצמו....אפשר לצייר לה ציורים, לכתוב לה ברכות פרידה, ובעיקר להיות שם עבורו אחרי הבשורה ולשמוע מה עולה ממנו לאורך הזמן כדי לתמוך ולהסביר ולנחם אם צריך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים