ביישנות יתר אצל בן 13

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/12/2019 | 11:10 | מאת: אמא

שלום. בני הבכור בן 13. תלמיד מצטיין לומד בכיתת מופ"ת בחטיבת הביניים. מאז שהיה ילד הוא ביישן ומופנם בדרך כלל. יש לו חברים בכיתה . הולך לביתם לעיתים, בעיקר לצרכי לימוד או למשחקי מחשב ( יש קבוצה שהוא נמנה עליה ) . עם זאת ביישן באופן בלתי סביר לדעתי. למשל הוא לא יפנה לחבר בשאלה לימודית הוא לא יציע לצאת יחד הוא לא יילך לקנות משהו בגפו הוא חש ביישנות להרים טלפון לחבר יעדיף ווצאפ. נדיר שיצלצל צריך לשכנע אותו. ביישנות זו היא ביישנות יתר והיא בעוכריו. אני חוששת שמא חסרים לו כישורים חברתיים. א ציין כי אני אמא מאוד מעורבת מעורבות יתר בלימודים שהם כמעט חזות הכל והוא לא אחת מלין על כך בצד היעדרות בי. מה עושים? איך לפתור את ביישנות היתר??!! אני חוששת שמא לא ימצא את דרכו בחיים עם ביישנות כזו

שלום אמא, מקווה שלא תכעסי מתשובתי, זו לא כוונתי אמא יקרה, אבל בנך נשמע בסדר גמור! הוא קצת ביישן, אז מה, הוא נשמע לי מסתדר מצוין ובדרכו. אני כן חושבת שחשוב שאת תרפי, וככל שתרפי ממנו, כך יתאפשר לו לבנות את הביטחון שלו... זו דעתי בכל אופן. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים