פחד מרעשים בן שנה ו8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2019 | 22:56 | מאת: אור

שלום רב, בחודשיים האחרונים בני בן השנה ו8 מראה פחד רב כמעט מכל רעש - משאית שעוברת, מקדחה שקודחת, מטוס שעובר מרחוק ועוד.. לפני כן כמעט ולא היה מראה פחד מרעשים כאלה.. כשהוא מפחד הוא שם יד על הלב ואומר אואואו ומנסה להבין מאיפה הרעש.. אנחנו ההורים כמובן מרגיעים ומחבקים ומסבירים שזו רק משאית/מטוס ועוד.. האם יש צורך לדאגה והאם את ממליצה לטפל בכך באיזשהי צורה?

הי אור, חשוב מאוד להמשיך ולהרגיע כפי שאתם עושים. מעבר לזה כדאי לדבר איתו במהלך היום על אופנועים, משאיות, מכוניות בלנדרים :) כל דבר שמרעיש, ולדבר על הפונקציה של הרעש - מאיפה זה מגיע - מהמנוע, למה - כדי שאפשר יהיה לזוז וכו'..להתחיל להפוך את הרעש הזה לבעל משמעות ועם סיבה מסוימת. גם אם בנכם לא יבין במאה אחוז את ההסברים המכניים...הוא יוכל לחבר את הרעש למהות מסוימת וזה לא ישאר רק בגדר דבר מבהיל ומפחיד. הוא בעצמו מנסה להבין את זה כפי שאתם מספרים בעצמכם, אז פשוט תעזרו לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים