ילד בן 5.5 ............................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/11/2019 | 14:08 | מאת: דנה

ילדנו מאז שאני זוכרת שנולד, היה בוכה מכל דבר כשהיה מתחהב היה צועק בלי יכולת לדבר בשקטז. אך תמיד היה ילד עדין. עם התחלת הגן החדש (חובה) החל להרביץ לילדים, לנשוך, לירוק. ניסינו את כל הדברים האפשריים לגמול על התנהגות טובה, להעניש, אך לא נראה שזה עוזר .כשאני שואלת אותו מה הסיבה לכך שמתנהג ככה, אין לו תשובה ״ לא יודע״ ״ הייתי רעב״וכ״ו.. נאמר לי שכנראה הילד במצוקה.ללא קשר מדובר ביחד פרפקציוניסט שמאז ומתמיד קשה לו להפסיד ומכל דבר עושה תחרות. הוא יחד מאוד פיקח לגילו. למי צריך לפנות? פסיכולוג ילדים? טיפול רגשי ? לא נראה שאנחנו מצליחים לעזור לו.

הי דנה, ראשית אפשר לבקש מהגננת להזמין את הפסיכולוג/ית חינוכית של הגן שתתצפת ותוכל לתת לכם ההורים תמונה ברורה יותר של איך ומתי אותן התנהגויות מתרחשות. זה יתן לכם כיוון ברור יותר לגבי סוג ההתערבות הנדרש. מעבר לכך אני מציעה לכם ההורים לגשת להדרכה הורית אצל איש/אשת מקצוע מיומנן, פסיכולוג קליני של ילדים או כל מטפל מוסמך אחר המתמחה בהדרכה הורית, כדי שתוכלו לחשוב יחד לאיזה סוג של נוכחות, סיוע ותמיכה הוריים בנכם זקוק. זה השלב הראשון לפני טיפול עבורו ובגילאים האלה אתם ההורים עדיין משאב מאוד חשוב כך שכל או רוב התהליכים הטיפוליים יתחילו דרככם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים