פחד שהתגלה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/11/2019 | 14:10 | מאת: עדי

שלום רב, פעוט בן שנה וחודשיים, נכנס לגן לראשונה לפני חודשיים. לאחרונה שמנו לב שכל פעם שמרימים אותו בתנופה מהרצפה או שמשחקים איתו בהרמות כלפי מעלה הוא מגלה פחד היסטרי, תופס לנו חזק בידיים ובוכה בפחד. לא היה לנו מקרה של נפילה מהידיים או משהו דומה. ואין תחושה של פחד גבהים כי הוא כן מטפס על ספות ודברים גבוהים לבדו מסתכל למטה ומאוד אוהב את זה. אנחנו חוששים שקרה איזשהו מקרה ושיש לו טראומה, איך להגיב לזה? תודה!

הי עדי, ראשית תמיד אפשר לשאול ולברר בגן אם ארע איזשהו אירוע,אולי אפילו כזה שנדמה שולי, בשביל לנסות להבין יותר מנין זה מגיע. שנית, ייתכן ומדובר בתגובה התפתחותית שמעידה על הבנה הולכת וגדלה של הסביבה כמו גם לסכנות אפשריות (אולי בסיטואציית הרמה תחושת הסכנה נתפסת אצלו כרבה יותר). אני מציעה לכם פשוט להפסיק לעשות את מה שלא נעים לו, בין אם מדובר במשחק הרמות או כל דבר אחר. חשוב לגלות רגישות להעדפות שלו ומה שנדמה לנו כנחמד ומצחיק לא בהכרח יתפס כך על ידי האחר - גם אם הוא תינוק קטנטן. אז נסו להנות איתו גם ממה שמהנה עבורו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים