משבר במשפחה עקב גילוי לוקמיה חריפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/10/2019 | 23:32 | מאת: אורי

שלום. השבוע התוצאות בדיקות דם פשוטה התגלה הנורא מכל לוקמיה חריפה לבן היחיד של אחותי. שאנחנו מאוד קשורים. כל התוצאות המוח עצם רק הראו כמה שהמצב קשה. מאז המשפחה במשבר . מרגיש שגם הילדים שלי נפגעים מהלחץ והמתח הנורא כי מאוד אהבו אותו הוא היה החבר הכי טוב שלהם. בבקשה איך להסביר לילדים את המצב ? איך לתת להם שגרה בימים אכזריים כאלו ?

הי אורי, אני מציעה לא להכניס את הילדים לתוך תוככי הענינים ולהמתין קצת... לבדוק איך הדברים מתקדמים ולאיזה כיוון הולכים..עדכנו את הילדים רק בשלב קצת יותר מאוחר. מבחינת הילדים חשוב להמשיך בשגרת החיים הרגילה וכאשר הילד יעדר ממפגשים משפחתיים, או יהיה בולט יותר כי אינו חש בטוב, אז לשתף אותם בכך שהוא חולה ומקבל טיפולים רפואיים שנועדו לעזור לו עד כמה שניתן. שבבית החולים יש רופאים טובים וכולם ובעיקר המשפחה לצידו ותומכת בו. כל טוב ורפואה שלמה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים