בן 5 מכניס ידיים לפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/10/2019 | 12:05 | מאת: דנה

שלום, בני בן כמעט 5 בגן חובה, לפני כחודש התחיל להכניס את כל היד לפה כלומר את כל 5 האצבעות בדרך של ליקוק ומציצה. הדבר קורה כל הזמן לאורך כל היום. הוא גם יכול ללקק כל דבר כמו שלט של טלוויזיה או חפץ אחר. הוא גם החל "לאכול" את החולצה כך שהיא נשארת רטובה מאד. מה זה? האם יש שם לתופעה הזו? למה זה קורה? מה ניתן לעשות? תודה רבה

הי דנה, מניסיוני מדובר בסימפטום של מתח ולפעמים גם חרדה. זוהי דרך להרגעה עצמית כפי שעושים עם מוצץ, בקבוק שמיכי וכיוב'. אז חשוב לנסות להבין מהם מקורות המתח העכשווים בחיים ולפעול בהתאם בכדי להקל עליו, מה שיוביל גם להפחתה בהתנהגויות האלה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

02/11/2019 | 17:08 | מאת: דנה

תודה רבה על תשובתך. בני בן 4.9 נכנס לגן חובה יחד עם אחיו התאום(קטן יחסית לשכבת גילו), גן חדש לאחר שנתיים עם אותה גננת. עלינו מגן בה הגננת שמה את הילד במרכז לגן חובה עם תפיסה של "עצמאות". יש לציין שבגן החדש הוא עלה עם חברים טובים מהגן הקודם. הגן עצמו מאד דומה בגישתו לחטיבה צעירה בה מכינים לכיתה א. להרגשתי הבן שלי עדיין לא בשל ו"רוצה להמשיך לשחק". מה אני יכולה לעשות כאשר הוא כבר במסגרת? בנוסף המליצו לי על טיפול רגשי תרפיה עם סוסים. מה דעתך? מדובר על ילד חברותי וחכם ללא בעיות רגשיות בעבר (להיפך) לתחושתי הבעיה היא שהוא פשוט לא בשל ושזה קשור לגן. מה דעתך? מה עלי לעשות?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים