בן 4 לא רוצה לחזור לגן עקב דחייה מחברו הטוב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/10/2019 | 23:01 | מאת: שרון

חברו של בני בן ה־4 התחיל להתרחק ממנו ולא רוצה להיות חבר שלו יותר, כי בני כנראה לוחץ עליו יותר מדי שהוא יהיה חברו הבלעדי. מה אני יכול לעשות? איך לעזור לו להתמודד עם דחייה?

הי שרון, קודם כל טוב לשמוע שאתה מבין מה הסיבה לדחייה שהוא חווה. הייתי ממליצה לך להיות עירני יותר למקומות בהם בנך משתלט, כופה את רצונותיו או - מבטא חרדת נטישה בזמן שאתה איתו. נסה להתייחס ברגישות לאותם חלקים, לתת להם מענה ולבחון כיצד אתה כהורה יכול לעזור לו להרגיש יותר בטוח. לגבי הדחייה שחווה כרגע, אין הרבה מה לעשות חוץ מלחבק ולנחם, לעזור לו להיפתח לילדים נוספים בגן, להזמין הביתה או למפגשים בגינה. שרון, דרכם של הקטנטנים שלנו בהחלט לא קלה, עוברת דרך הרבה "שיעורים" ואנחנו ההורים יכולים ללמוד מהקשיים של ילדינו -איך אנחנו צריכים להיות עבורם ואיפה המקומות בתוכם שכרגע חלשים יותר וצריכים חיזוק. אתה בהחלט יכול להעזר בפגישות הנחיה הורית כדי לחדד יותר את ההבנה של הקושי ושל אופן הנוכחות ההורית הנדרשת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים