בת בת 7 שאומרת מדי פעם אמירות מגדריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/10/2019 | 10:08 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת ה-7 מביעה מדי פעם רצון להיות בן. אומרת :"אני רוצה להיות בן כי אז לא יצחקו עלי שאני אוהבת כדורגל". הילדה אכן אוהבת כדורגל,לא אוהבת ללבוש שמלות אבל יש לה חברות בנות שאיתן היא משחקת מקסים. האם יש מקום לדאגה ומה עלינו לעשות?

הי אמא, מה בעצם מדאיג אותך או ממה את חושבת שאת צריכה לדאוג? בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

23/10/2019 | 15:09 | מאת: אמא

מדאיגה אותי עצם הבעת הרצון להיות בן/גבר ואני תוהה מה המקור לכך....מקווה שהאמירה לא נובעת מתשדורת לא מודעת שלנו או ממשהו שהיא חווה. אני מניחה שאין לה מודעות לזהות מינית בגילה הצעיר אבל בכל זאת חוששת שהאמירות מצביעות אולי על תחושת חוסר נוחות שלה. למשל, אולי מבינה מצד אחד שהיא אוהבת כדורגל ומצד שני רואה שבעיקר בנים משחקים את המשחק? נראה לי שהיא תופסת נשיות כחולשה בעוד שהיא מזדהה עם דמויות חזקות/גיבורות על.אבל אני לא אשת מקצוע ולכן לא יודעת מה לחשוב ואם בכלל לייחס חשיבות לאמירות. תודה מראש על התייחסותך.

הי אמא, זה אולי ישמע לך מוזר אבל כיף לקרוא את שאלתך :) את מאוד רפלקטיבית ביחס לביתך...את חושבת עליה, יש לך השערות..שאלות..את כמו מרגישה את אי הנוחות שלה ברמה עמוקה ואני חושבת שיש לך הרבה עם מה לעבוד. האם יש מקום לדאגה? כנראה שלא ובכל מקרה לא. ביתך חיה את החיים, החיים לא תמיד פשוטים אבל יש לה אמא נוכחת קרובה ותומכת - לכן אין מקום לדאגה :). אני הייתי מציעה שבפעמים הבאות שהיא מעלה את הנושאים האלה, פשוט תמשיכי להיות שם איתה, שואלת, מתענינת..תעזרי לה להבין את רגשותיה בנוגע לעניין וכך תוכלי גם את להיות לה לעזר כשתביני בעצמך עם הזמן יותר ויותר למה כוונתה...האם זה באמת קושי עמוק, אולי דרך לעבד את רגשותיה, קיטורים רגילים או גם וגם וגם.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים