ילדה עם מלא שמחת חיים שלא מדברת בגן.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/09/2019 | 07:12 | מאת: מילנה

שלום. ילדה שלי לפני כמה ימים חגגה 5, לא מדברת בגן ובסביבה לא מוכרת לה. ילדה שבבית לא סותמת את הפה, ילדה מאוד נבונה, ילדה שמתעניינת בדברים חדשים, ילדה שטופשת במהירות רבה כל מה שנאמר בסביבתה. נסגרת בסביבה חדשה ולא מצליחה להיפתח. למרות שלדברי גננת היא מחייכת, היא מתקשרת עם מבטים, היא עונה עם תנועות גוף, אך לא מוציעה מילה. זה משהו שמלווה אותה כבר כמה שנים, אני כולי בתיקווה שזה יעבור, אבל זמן עובר ותופעה זו לא עוברת. אני זקוקה לעזרה - מה לעשות עם זה? הלב שלי נשבר לראות אותה ככה. החוסר בטחון הזה פשוט שובר אותי! כמה זמן התופעה הזאת יכולה להימשך? מאוד רוצה לעזור לה להתגבר על הפחד הזה לפתוח פה. אשמח לקבל כיוון תדרוך מה ניתן לעשות במקרה כזה. מודה מראש על התשובה. שנה טובה ומוצלחת. אמא מודאגת - מילנה.

שלום לך, מה שאת מתארת נשמע כמו הפרעת ילדות שנקראת אילמות סלקטיבית, כלומר חוסר יכולת והמנעות לדבר במצבים חברתיים בהם בד"כ נדרשים לדבר. זוהי הפרעה שמצריכה טיפול ועשויה להיות עיקשת אם לא מטפלים בה. פני בהקדם לאיש מקצוע המתמחה בטיפול בנושא. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים