מוות במשפחה הילדה מתגעגעת מה עושים ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/09/2019 | 17:07 | מאת: תמר.

לצערי שואלת עבור אמא שנבצר ממנה לכתוב יש לה בת בגיל 3.5 והיתה לה בת בכורה חולה בת 8 הילדה נפטרה בבית חולים וזה המקום האחרון שראו אותה. עכשיו אחותה כל הזמן מבקשת שיקחו אותה לשם . והיא מתעקשת שהיא שם. היא מתגעגעת והאם בסבלה. בנוסף היא תצטרך להיכנס לגן חדש כי המשפחה החליפה מקום מגורים על מנת לא לחזור לזכרונות. האם התקשרה לפסיכולוגים לילדים שאמרו שכרגע לא אפשרי לקבל אלא אחר החג . איך מסבירים נכון את זה ? האם נכון להפסיק לדבר עליה כדי להקל על הקטנה ? היא לא מוכנה לשמוע שלא תחזור תודה

שלום תמר, תנחומיי העמוקים לך ולבני המשפחה. חשוב מאוד להמשיך לעזור גם לאמא וגם לאחות הקטנה בתהליך הפרידה ובעיבוד האבל.בגיל הרך מאוד התפיסה של נושאים אלו מאוד אינידיבידואלית ולכן קשה לי דרך האינטרנט להנחות בכזה נושא.אני מציעה לכם לפנות לשירות הפסיכוסוציאלי בבית החולים שבד"כ מלווה משפחות לאורך האשפוז וערוך לתת מענה מקצועי גם לאחר פטירה. את יכולה לכתוב לי כאן באיזה בית חולים מדובר ואנסה להפנותך לאיש הקשר הרלוונטי. שלא תדעו עוד צער, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים