איך מתגברים על חרדת נטישה ???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2019 | 23:09 | מאת: רותם

רוצה שינוי ! אני בת 17.5 ! החרדת נטישה משפחתית אצלנו אבא שלי נפטר בפתאומיות בגיל 4 אמא שלי סובלת מחרדה מטורפת. אוי אם אנחנו לא עונים לה..מתקשרת מיד לכל בתי החולים! הקשרים שלי לא בריאים . אני בוחרת בקשרים לא קלים ואז מפתחת חרדה להינטש. בסוף זורקים אותי מנצלים את החרדה הזו שלי ... אני רוצה להתגבר על זה לפני הצבא . !!! אין ספר עזרה עצמית .? או טיפול ספציפי לזה ?

הי רותם, בתור נערה צעירה בת 17.5 את מגלה רמת הבנה ותובנה מרשימה מאוד. אני בהחלט יכולה להבין את המצוקה והתסכול שהחרדה של אמא מעוררת, את כאב האובדן המהדהד שממשיך לתפעל ולהפעיל ואת הקושי העכשווי להתמודד עם קשרים בין אישיים, במיוחד אינטימיים (בד"כ הם אלו שבתוכם טראומות משתחזרות). החרדה המופנמת פועלת בחוזקה ולפעמים מרגישה חזקה מאיתנו. אבל היא לא. מה שכן, זה לוקח זמן סבלנות והתמדה כדי לעבד אותה ולדעת להתמודד איתה, ואת זה תוכלי לעשות בתוך טיפול פסיכולוגי. אני מציעה לך לקחת לעצמך את המקום הזה ולהתחיל לעבוד על שארית חייך באומץ ומתוך חמלה עצמית, כי אני חושבת שמקום עבור עצמך, שעה אחת בשבוע, זה משהו שבהחלט מגיע לך אחרי כל שעברת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים