בת 3 מתגעגעת וכואב לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/08/2019 | 19:31 | מאת: עצובה

שלום. בת 3 בתי היחידה אני גרושה במשך 4 שנים הייתי בקשר עם גרוש אב ל 2 בנות בגיל 5 ו 8 בתי נקשרה אליהם מאוד היה להם קשר. נפלא! עכשיו נפרדנו ובתי כל הזמן מתגעגעת אליהן ו הוא לא מסכים שייפגשו הלב נקרע לי . איך אסביר זאת לבתי ? מה אעשה? לבי נשבר כשהיא בוכה ומבקשת אותם

שלום לך, אני בהחלט מבינה לליבך אולם חשוב שתזכרי שיש לביתך אותך, ותמיד יהיה לה אותך, את אמא שלה, וזה הכי חשוב. ומה אמא טובה כמוך עושה במצבים כאלה? מתווכת לה את המצב באופן מותאם ואותנטי ובעיקר תומכת מחבקת ואוהבת. אפשר לומר לה שאת ו** הייתם חברים, ולפעמים חברים לא מסתדרים. אפשר להדגיש שזה לא כמו משפחה ששם גם אם רבים, תמיד נשארים קרובים ואוהבים. היי פתוחה ומוכנה לשקף את רגשותיה ולתת להם לגיטימציה (נכון, גם אני מתגעגעת לפעמים, אני יודעת כמה אהבת אותם, זה טבעי להתגעגע) והיי שם איתה קרובה רגשית ופיזית. נסי לשאוב כוחות מכך שיש לה אותך וכך גם היא תוכל לשאוב כוחות מזה והכי חשוב לזכור - אין חשובה ממך בחייה כרגע וכל עוד את שם עבורה, על כל השאר היא תתגבר... כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים