הנכד בן 1.11 מרביץ לעצמו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2019 | 12:56 | מאת: שרה

כל פעם שאנחנו אומרים לו שאסור הוא מרביץ לעצמו בראש עם שני הידיים או כאשר הכלב נובח בבית(לא עליו) הוא מרביץ לעצמו. איך מונעים זאת. לא להתייחס?

שלום שרה, בקרב פעוטות התנועות האלה יכולות לסמן סוגים של מצוקה - תסכול, כעס, פחד וכיוב'. אני לא הייתי מציעה להתעלם מאיתותי מצוקה אלא מנסה לראות כיצד אפשר לסייע לו, במילים, בחיבוק, בהרגעה או בהסרת הגורם למצוקה. אינני יודעת אם אפשר לגמרי למנוע את זה אבל בהחלט כדאי להתחיל להחליף ג'סטות גופניות במילים - אתה כועס, אתה פוחד..אתה רוצה שנרחיק את הכלב..הכלב מפחיד וכיוב'. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים